Persoonlijke ontwikkeling

Hoe gaan we te werk?

Via open, persoonlijke gesprekken zoeken we naar de onderliggende boodschap achter fysieke en psychische klachten. Stress blijkt een goede wegwijzer te zijn voor de zoektocht naar waar het in jouw leven echt om gaat. We geven praktische tips, toepasbaar in het leven van alle dag om de gewenste verandering in gang te zetten.

Chronische fysieke klachten worden vaak veroorzaakt door nare ervaringen uit het verleden of belemmerende overtuigingen. Voor de ombuiging hiervan is het belangrijk te weten wie je in de kern wilt zijn. Daarna kunnen (fysieke) stressrelease, ademhalingsoefeningen en/of  traumaverwerking effectief ingezet worden om oude patronen en klachten los te laten.

Wat kan ik er mee bereiken?

Passie voor je toekomst! Het verwerken van oude ervaringen en loslaten van negatieve overtuigingen biedt  ruimte voor ander gedrag en andere emoties. De regie kan weer in eigen hand genomen worden als je weet wie je zelf bent en waar je eigenlijk naar toe wilt.  Zie hiervoor ook het PASSIE-protocol.

Praktijkvoorbeeld

Ouders van driejarig kind lukt het maar niet om het erg drukke gedrag van hun kind in banen te leiden. Vader verliest binnenkort zijn baan. Moeder heeft last van chronische migraine en benauwdheid. De arts heeft geen diagnose kunnen stellen.

Middels Counseling zijn beide ouders begeleid in het oplossen van hun persoonlijke belemmeringen om “nee” te kunnen zeggen en creatief en consequent te durven zijn in de opvoeding. Daarnaast bleek het weer leren ontspannen middels ademhalingsoefeningen en lichaamswerk voor zowel ouders als kind, een heilzame oplossing voor de fysieke klachten. Vader is begeleid naar ander werk, passend bij wat hij aan de wereld altijd al wilde geven.