Over Simone

Op 20-jarige leeftijd startte ik als stagiaire bij José Lenders. Hier doorliep ik zelf het PASSIE-protocol en was verbaasd over de inzichten die ik kreeg over mijzelf, de praktische handvaten en de positieve impact op mijn leven. Het PASSIE-protocol heeft mij al veel opgeleverd en ik zet mij in om ook anderen te helpen in hun zoektocht naar de betekenis van hun stress en hoe dit om te zetten naar hun passie.

Vanuit een heel ander perspectief kijk ik nu terug op mijn schoolperiode. Vanaf mijn 6e werd ik gepest. Toen ik na veel zware jaren mijn leerkracht om hulp durfde vragen, kreeg ik als antwoord: ‘Ik merk er niets van, je zult je wel aanstellen’. Vanaf dat moment besloot ik mijn pijn voor mij te houden. Op mijn 12e moest ik dan toch eindelijk wel hulp inschakelen.

Wat als deze leerkracht door de ogen van het PASSIE-protocol naar mij had gekeken?

Ik ben er van overtuigd dat mijn proces naar onafhankelijkheid  heel anders en positiever was verlopen. Ook diegenen die mij pestten hadden dan opbouwende aandacht gehad om herhaling te voorkomen. Alle betrokkenen zouden daar rijker uit gekomen zijn.

Naast mijn taken als re-integratiecoach wil ik als toegepast psycholoog het PASSIE-protocol helpen integreren in het onderwijs. Op deze manier wil ik het thema “zingeving als basis voor ontwikkeling” op de kaart zetten. In eerste instantie door het coachen en trainen van opvoeders en leerkrachten middels het PASSIE-protocol.

< Terug naar ‘Over ons’